Te Morituri te Salutant

Te Morituri te Salutant

614a511ec22e25fa03a9a3bdd05c2447

Tijdens de laatste symbolische nacht van Troje ben ik de nacht geworden in een liefkozing van wanhoop. In Babylonische ruimtebeelden heb ik de leugen en de ongerustheid zien ontstaan, de cycloop van het verdriet heeft zich uit de vlammen gemanifesteerd. Ik kan niet meer liefhebben in een vergiftigende werkelijkheid, met introspectieve waarheden bekleed ik dat wat ik leven noem.

 

Chimène, daar waar het wit marmeren graf staat op de top van de berg der illusies zal ik op je wachten in bedroevende vreugde, omdat ik weet dat je over de spiegel des tijd ademt, reis ik in klok en ruimte, vandaag, wat is vandaag?

 

Angélique dochter van de mooiste onschuld, ik heb voor altijd afscheid genomen van gisteren, het leven wil ik ervaren met jou in een onbezorgde tuin van Eden waar de geesten van de gesneuvelden ons niet kunnen storen. Van je houden zou zo gemakkelijk kunnen zijn, maar juist omdat ik teveel verhalen heb geschreven vertrek ik naar het verre land, waar ik een politiek vluchteling zal zijn.

Messalina, zuivere klip in de zee van niet-genoemde pijnen, utopische hoop voor een betere wereld, genotypische perfectie, illuster beeld der laatste waarheden, op de oever van de Tigris zal ik aan jou denken in een lachende peripetie van een dodelijke epiloog, bedankt voor alles wat je bent geweest, bedankt voor al hetgene dat je nog zal zijn en hetgene dat je blijft in de mystiek van de voort slenterende ouderdom.

Vaarwel Vanessa, lichaam met een ziel, terwijl het laatste orakel zich voltrekt neem ik de maan voor jou gevangen, terwijl ikzelf gevangene ben van een hoger ideaal. In de tempel van Venus zal ik altijd je naam laten weerklinken in de dolende gangen van het wetende geweten, de waakvlam van de herinnering zal altijd blijven branden in een kotsmisselijke vreugde van het verleden.

 

Amanda, amazone van de betonnen wereld laten we afscheid nemen in eenzelfde verhaal, een niet gelezen verhaal, bedrukt met fictieve beelden, geschreven in hiërogliefen, vertaalt in een telepathische boodschap.

 

Hoor de zware bel weerklinken boven het kolkende sop, Amanda, Angélique… Vanessa, wat is je echte naam?…Welke naam is de naam die je hart draagt?… Fictie of werkelijkheid?…Vaarwel is het langste woord dat bestaat! …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *